Општина Србац ђацима плаћа пола мјесечне карте

Д. Ј.
Општина Србац ђацима плаћа пола мјесечне карте

Србац - Општина Србац финансираће у школској 2019/20. години половину мјесечне карте за ученике првих разреда средњих школа који се упишу у Центар средњих школа “Петар Кочић” у тој локалној заједници, а који користе ђачки превоз.

Начелник Српца Млађан Драгосављевић каже да на тај начин локална управа жели да растерети кућни буџет родитеља дјеце са села, која од наредне школске године настављају школовање у Српцу.

- Ово је период када матуранти одлучују гдје ће се уписати у средњу школу и веома често се посљедњих година одлучују да наставе школовање у неким другим општинама, због њихове близине, иако имамо исте смјерове у Српцу. Надамо се да ће се због овога опредијелити да заврше средњошколско образовање у нашој општини - рекао је Драгосављевић.

Он истиче да је у плану да наредних година буде повећан износ из буџета за ову намјену и додаје да је то само једна у низу мјера којима општинска управа посљедњих година стимулише средњошколце.

- У буџету имамо новац предвиђен за награде матурантима, које су ове године повећане са 3.000 на 4.000 КМ, а стипендијама за 2018/19. годину, поред студента генерације Центра средњих школа “Петар Кочић”, обухватили смо и све носиоце Вукове дипломе - рекао је Драгосављевић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана