Održana tradicionalna Nevesinjska olimpijada

ATV
Održana tradicionalna Nevesinjska olimpijada

Nevesinje - Nevesinje je u nedjelju bilo u znaku viteštva i tradicije. Najhrabriji i najspremniji odmjerili su snage na Bračkom lugu. Borbu vitezova na 143 Nevesinjskoj olimpijadi pratilo je nekoliko hiljada posjetilaca. Učesnici su stigli sa svih strana a olimpijadom oduševljeni.

“Najljepše mjesto gdje se održavaju viteške discipline je Nevesinje”, kaže Radovan Grozdanić iz Danilovgrada.

“Stub je visok 10 metara, ofarban je bijelom farbom i zato je teže da se penje. Popeo sam se za sedam sekundi i 90 stotinki i oborio sam rekord od prošle godine”, rekao je Jovan Stupat iz Banatskog Velikog Sela.

Skakalo se u dalj i u vis, skakalo se i na mješinu, potezao konop, bacao kamen s ramena, pelo se uz masan stub. Stasiti Hercegovci nisu se uplašili gorostasa iz Krajne. Ne zna se koji su kršniji i jači pa je borba bila neizvjesna.

“Nemojte se smijati ali prvih osam momaka je teško tonu i 168 kilograma”, rekao je  Branko Obradović, harambaša ekipe “Prkoških vitezova”.

“Pokazaćemo koliko mognemo, daćemo sve od sebe ali mislim da neće nikome biti lako sa nama”, kazao je Boško Ninković iz ekipe “Trebinjski tigrovi”.

Najveća atrakcija su ipak konjičke trke. Tradiciju dugu 143 godine nije lako održati. Nadležni kažu da se trude da iz godine u godinu još bolje organizuju ovu na daleko čuvenu manifestaciju. Ovogodišnjoj Nevesinjskoj olimpijadi prisustvovala je i premijerka Željka Cvijanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana