Одржана традиционална Невесињска олимпијада

ATV
Одржана традиционална Невесињска олимпијада

Невесиње - Невесиње је у недјељу било у знаку витештва и традиције. Најхрабрији и најспремнији одмјерили су снаге на Брачком лугу. Борбу витезова на 143 Невесињској олимпијади пратило је неколико хиљада посјетилаца. Учесници су стигли са свих страна а олимпијадом одушевљени.

“Најљепше мјесто гдје се одржавају витешке дисциплине је Невесиње”, каже Радован Грозданић из Даниловграда.

“Стуб је висок 10 метара, офарбан је бијелом фарбом и зато је теже да се пење. Попео сам се за седам секунди и 90 стотинки и оборио сам рекорд од прошле године”, рекао је Јован Ступат из Банатског Великог Села.

Скакало се у даљ и у вис, скакало се и на мјешину, потезао коноп, бацао камен с рамена, пело се уз масан стуб. Стасити Херцеговци нису се уплашили горостаса из Крајне. Не зна се који су кршнији и јачи па је борба била неизвјесна.

“Немојте се смијати али првих осам момака је тешко тону и 168 килограма”, рекао је  Бранко Обрадовић, харамбаша екипе “Пркошких витезова”.

“Показаћемо колико могнемо, даћемо све од себе али мислим да неће никоме бити лако са нама”, казао је Бошко Нинковић из екипе “Требињски тигрови”.

Највећа атракција су ипак коњичке трке. Традицију дугу 143 године није лако одржати. Надлежни кажу да се труде да из године у годину још боље организују ову на далеко чувену манифестацију. Овогодишњој Невесињској олимпијади присуствовала је и премијерка Жељка Цвијановић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана