Održan zajednički koncert djece iz Srbije, Hrvatske i Srpske

Srna
Održan zajednički koncert djece iz Srbije, Hrvatske i Srpske

Srebrenica - Učesnici prvog regionalnog “Srebrenica muzičkog kampa”, 150 djece iz Srbije, Hrvatske i BiH, večeras su održali zajednički koncert u punoj sali srebreničkog Kulturnog centra.

Zajednički dječiji orkestar izveo je više muzičkih numera različitih žanrova, nakon čega se predstavio i zajednički hor, u čijem je sastavu nastupilo više od stotinu djece različitih uzrasta iz Srebrenice, Bratunca, Beograda, Niša, Zagreba i Pule.

Među dirigentima je bio i umjetnički direktor “Hora bečkih dječaka” Džerald Virt.

Večerašnji nastup održan je, nakon petodnevnog zajedničkog vježanja i radionica hora i orkestra u okviru regionalnog muzičkog kampa u Srebrenici.

Umjetnički direktor “Kuće dobrih tonova” iz Srebrenice, koja je domaćin kampa, Ismar Porić zahvalio je djeci za izuzetnu posvećenost muzici i programu kampa, svima koji su pomogli njegovo održavanje, kao i muzičkim stručnjacima koji su pripremili djecu za večerašnji koncert.

On je istakao da je ovo početak i da će se saradnja širiti.

Šestodnevni regionalni muzički kamp u Srebrenici biće završen sutra, a organizovan je, zahvaljujući podršci Fonda “Otvoreno društvo BiH” i austrijske organizacije “Seljaci pomažu seljacima”, koja finansira rad muzičke škole i hora u “Kući dobrih tonova”. /kraj/mp/vj/foto

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana