Održan koncert muzičke škole u Prnjavoru

Srna
Održan koncert muzičke škole u Prnjavoru

Prnjavor - Učenici Srednje i Osnovne Muzičke škola "Konstantin Babić" iz Prnjavora, koji će ovu školu predstavljati na predstojećim međunarodnim takmičenjima, održali su večeras koncert u Centru za kulturu.

Osim domaćina publici su se predstavile i muzičke škole iz Banjaluke, Gradiške, Dervente, Doboja i Modriče.


Direktor škole Đorđe Kovačević kaže da u ovoj školskoj godini imaju oko 200 učenika, a očekivanja su da kroz naredne četiri godine taj broj bude oko 250.

On je napomenuo da je u nastavnom programu zastupljeno šest odsjeka - harmonika, klavir, gitara, violina, klarinet i flauta.

"Nadamo se da ćemo sa Srednjom školom dobiti još neke instrumente, pri čemu je akcenat na gudačkom kvartetu koji bi trebalo da se formira. To znači da bi trebalo da se osnuje smjer viole i violončela, a na kraju i smjer kontrabasa", naveo je Kovačević.

On vjeruje da će doći do proširenja i duvačkog dijela, te da će za četiri do pet godina Muzička škola u Prnjavoru zadovoljiti potrebe ne samo građana ove već i susjednih opština.

Kovačević je napomenuo da Srednju muzičku školu u Prnjavoru već pohađa nekoliko učenika iz Dervente, a od naredne školske godine očekuje se i jedan broj učenika iz Doboja.

Koncertu koji je pripređen povodom obilježavanja 24. marta - Dana opštine Prnjavor prisustvovao je i načelnik opštine Darko Tomaš, koji je izrazio uvjerenje da će Prnjavor u godinama koje dolaze postati regionalni centar muzičkog obrazovanja u Republici Srpskoj.

"Muzička škola u Prnjavora radi na visokom i profesionalnom nivou. Od ove školske godine upisana je i Srednja muzička škola, osjetan je kvalitet i predan rad nastavnog osoblja. S naše strane najmanje što možemo jeste da podržimo i rukovodstvo i sve ljude koji u ovoj školi rade" , rekao je Tomaš.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana