Одржан концерт “Бунар за Африку”

Срна
Одржан концерт “Бунар за Африку”

Добој - У Добоју је вечерас одржан хуманитарни концерт под називом “Бунар за Африку” чији је циљ прикупљање новца за помоћ у изградњи бунара, односно обезбјеђивању воде за пиће у појединим дијеловима Африке.

Током концерта, који је организовао добојски Ротари клуб, Стефан Лопандић из Добоја извео је позната дјела на клавиру у добојском Центру за културу и образовање.

Предсједник Ротари клуба Ненад Стојаковић рекао је новинарима да ће новац прикупљен куповином улазнице од три конвертибилне марке бити обједињен акцијом “Вода за све” током које ће бити изграђено око хиљаду бунара.

Стојаковић је појаснио да су средства намијењена за бушење бунара и набавку пумпе, чесми и пратећих соларних панела и истакао да је већ прикупљено око 1.000 евра.

“Ми смо се одавно укључили у тај пројекат. Ротари клуб Добој ће финансирати изградњу једног бунара у једном подсахарском селу, највјероватније у Гани”, навео је Стојаковић.

Он је нагласио да је за Ротари заједницу март мјесец заштите вода и обезбјеђивање питке воде тамо гдје је нема, те да и вечерашњи концерт представља начин да се укаже на проблем недостатка воде за пиће.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана