Održan 17. Kup Srpske u lovnom streljaštvu

Srna
Održan 17. Kup Srpske u lovnom streljaštvu

Brod - U Brodu je održan 17. Kup Republike Srpske u lovnom streljaštvu, u organizaciji republičkog Lovačkog saveza i Lovačkog udruženja /LU/ "Vučjak" iz Broda.

Više do 200 lovaca, strijelaca i njihovih prijatelja okupilo je ovo takmičenje, koje je održano proteklog vikenda, saopšteno je danas iz Lovačkog saveza Republike Srpske.


Takmičenje je organizovano u dvije discipline: gađanje letećih meta - glineni golubovi i gađanje nepokretnih meta srndaća iz karabina.

Lovci su se za titulu najboljeg strijelca Republike Srpske nadmetali dva dana, a najbolji u gađanju nepokretnih meta bili su Ljubomir Ignjatić, član LU "Vučjak" Brod, drugo mjesto osvojio je Saša Mićić, treće Dragiša Simić, obojica iz LU "Semberija" Bijeljina.

U disciplini gađanje letećih meta najbolji pojedinci su Aleksandar Šukurma iz LU "Vučjak" Brod, drugo mjesto osvojio je Mladen Simić iz LU "Semberija" Bijeljina, a treća pozicija pripala je Draganu Jovičiću iz LU "Vučjak" Brod.

U ekipnoj konkurenciji najbolje ekipe su LU "Vučjak" Brod, LU "Semberija" Bijeljina i LU "Motajica" Derventa.

Najboljim strijelcima nagrade su uručili predsjednik Lovačkog saveza Republike Srpske Savo Minić, predsjednik Lovačkog udruženja "Vučjak" iz Broda Marko Vidić i sekretar Lovačkog saveza Republike Srpske Živojin Lazić.

Minić je čestitao najboljima i osvrnuo se i na druge aktivnosti Saveza čija je realizacija u toku, kao i buduće planove.

"U protekloj sedmici Savez je lovačkim udruženjima isplatio podsticaje za razvoj lovstva. U jednom danu naše članice su dobile sredstva u visini 400.000 KM, što prevazilazi sve uplate u posljednjih 25 godina koliko Savez postoji", rekao je Minić.

On kaže da će novac biti iskorišten za nabavku tehničkih sredstava koja služe za zaštitu divljači, a dio će biti uložen u izgradnju lovno-tehničkih objekata.

"Ovim potezom Vlade Republike Srpske, Lovačkom savezu i svim lovcima ukazano je veliko povjerenje, te se možemo pohvaliti da smo jedna od najboljih i najorganizovanijih udruženja građana na prostoru naše Republike, ali i regiona. Uskoro slijedi još jedno ulaganje od 80.000 KM i sva sredstva idu direktno na račune naših članica", ističe Minić.

On je istakao da je cilj lovaca Srpske izgradnja Saveza koji će biti najbolji u regionu - sa najviše divljači u lovištima, najmanje nemilih događaja, te sa najboljim lovcima.

Savez trenutno ima 22.084 lovca, a prije tri godine bilo ih je oko 17.000.

Minić je posebno pohvalio lovce Lovačkog udruženja "Vučjak" iz Broda na čelu sa predsjednikom Markom Vidićem i Komisiju za lovno streljaštvo Lovačkog saveza Srpske na čelu sa predsjednikom Cvjetkom Bjeličićem, koji su besprijekorno organizovali 17. Kup u lovnom streljaštvu.

"Jedna od naših budućih aktivnosti je i podizanje lovnog streljaštva na viši nivo. Uređenje postojećih i izgradnja novih strelišta biće naš prioritet. Plan nam je, pored nabavke novih mašina za izbacivanje letećih meta, rad na popularizaciji i ostalih disciplina lovnog streljaštva", naglasio je Minić.

Nakon proglašenja pobjednika, lovci i njihovi prijatelji nastavili su druženje uz lovački gulaš i muziku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana