Очишћена три километра канала Дашница у Бијељини

Срна
Очишћена три километра канала Дашница у Бијељини

Бијељина - Чланови Удружења кајак, кану и рафтинг "Семберија" очистили су данас обале и корито канала Дашница у Бијељини дуж три километра водотока у градској зони.

Предсједник овог удружења Велемир Зекић рекао је Срни да је у акцији учествовало више од 30 чланова удружења и младих волонтера, који су користили гумени чамац као покретни контејнер.


"Из канала смо извадили више од 100 врећа смећа, пластичне флаше и кесе, тепихе и угинуле животиње, аутомобилске гуме и дијелове од аута, а ово смеће на отпад су одвезли камиони градске фирме жКомуналацж", навео је Зекић.

Он каже да су бијељински љубитељи спортова на води ранијих година организовали акције чишћења обала ријека Саве и Дрине, а ово је први пут да су акцију извели у граду, на кориту канала Дашница.

"Осим промоције и развијања спортова на води, ми се бавимо и екологијом и циљ нам је да укажемо на проблем загађења воде која је један до најважнијих ресурса данашњице", истакао је Зекић.

Акција Удружења кајак, кану и рафтинг "Семберија" трајала је од 9.00 до 13.00 часова, а очишћен је канал Дашниоца од пилане "Рашевић" до градског насеља Заир.

Чишћење канала дио је волонтерских активности током традиционалне акције "Април мјесец чистоће" коју организује Комунална полиција у Бијељини.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана