Obrušavanje fasade u centru Srebrenice opasnost za prolaznike

K. Ć.
Obrušavanje fasade u centru Srebrenice opasnost za prolaznike

Srebrenica - Stanari zgrade koja se nalazi u centru Srebrenice zatražili su od nadležnih opštinskih službi da saniraju oštećenja na fasadi koja se obrušava i ugrožava bezbjednost pješaka i saobraćaja.

Ljiljana Andrić se obratila opštinskoj upravi iz koje je dobila odgovor da je taj problem u nadležnosti stanara i predsjednika etažnih vlasnika.

- Obratila sam se opštini Srebrenica i komunalnoj policiji, koja je došla i obezbedila mesto žutom trakom i ništa više - izjavila je Andrićeva. Ona priča da postoji problem jer zgrada nije formirala zajednicu etažnih vlasnika s obzirom na to da je većina stanova prazna.

Valentina Gagić, koja koristi jedan od stanova u toj zgradi, kaže da se ne radi samo o problemu stanara s obzirom na to  da su ugroženi prolaznici.

- Malo ljudi živi ovdje i teško je sprovesti bilo kakvu inicijativu koju bi finansirali stanari - rekla je Gagićeva koja očekuje da će predstavnici lokalne vlasti pomoći da bude zaustavljeno obrušavanje fasade.

Stanari su najavili da će se ponovo obratiti opštini Srebrenica jer oni samostalno ne mogu da snose troškove radova i sanacije. Opština Srebrenica je 2014. godine dala rok od 30 dana za formiranje zajednice etažnih vlasnika gdje je navedeno da će, ukoliko stanari ne odluče sami, nadležni organ jedinice lokalne samouprave imenovati privremenog upravnika. Međutim, ni od tada nisu formirane zajednice etažnih vlasnika u većini zgrada.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana