Obnovljeni seoski putevi u Srpcu

D. J.
Obnovljeni seoski putevi u Srpcu

Srbac - Asfaltiranjem posljednje dionice puta u Sitnešima duge 450 metara završen je projekat rekonstrukcije putnih pravaca u osam srbačkih sela koji je realizovan u saradnji opštine Srbac i Međunarodnog fonda za razvoj poljoprivrede (IFAD).

To je bio jedan od najvrednijih projekata realizovanih u srbačkoj opštini u protekloj godini, čija je vrijednost iznosila 723.000 KM.

- Iako je putna komunikacija na području opštine prilično dobra, mnogi putevi još su u lošem stanju, a jedan broj njih do ovog projekta nikada nije bio asfaltiran. Ovom investicijom bila su obuhvaćena 9,2 kilometra puteva, u čemu smo imali i finansijsku pomoć mještana koji su s opštinom obezbijedili 30 odsto novca, a preostali iznos je izdvojio IFAD - rekao je načelnik opštine Srbac Mlađan Dragosavljević.

Pored dionice u Sitnešima, asfaltom su presvučeni putevi u Kukuljama u dužini od 4,2 kilometra, Dugom Polju 1,2 kilometra, Korovima 1.193 metra, Razboju Ljevčanskom 800 metara, Kaocima 487 metara, Novoj Vesi 478 metara i Liliću 450 metara.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana