Обнова школе у Ножичком код Српца: Заједничким снагама граде боље мјесто за учење и игру

Дејан Јовичић
Обнова школе у Ножичком код Српца: Заједничким снагама граде боље мјесто за учење и игру

Србац - Подручна школа у Ножичком код Српца ових дана обучена је у ново рухо након што су постављена нова улазна врата и прозори на свим учионицама.

Донација од 20.000 КМ за ову деветоразредну школу стигла је из кабинета предсједника Републике Српске Милорада Додика у склопу једнократне финансијске помоћи од 600.000 КМ, која је намијењена за 30 основних школа широм Српске.

Директор ОШ "Јован Јовановић Змај" Славко Драгосављевић рекао је да ће нова столарија у значајној мјери побољшати услове рада за 98 ученика.

- Неколико деценија није било никаквих улагања у овај објекат, али нећемо стати на овоме, већ ћемо у наредним данима, уз помоћ мјесне заједнице Ножичко, поставити нови паркет у великој учионици која је адаптирана за наставу физичког васпитања јер немамо фискултурну салу - рекао је Драгосављевић.

Он додаје да је почела и изградња теретане на отвореном, у кругу школе, за шта је Министарство породице, омладине и спорта издвојило 7.000 марака.

- Почела је и изградња играонице код школе уз помоћ Удружења грађана "Моје Ножичко", а једна од наших жеља је да у наредном периоду покушамо пронаћи средства да санирамо дотрајало школско игралиште - рекао је Драгосављевић.

Начелник општине Србац Млађан Драгосављевић рекао је да је улагање у школске објекте један од предуслова за опстанак школа у руралним подручјима.

- Дјеца морају имати нормалне услове за рад, због чега смо у септембру прошле године издвојили средства из општинског буџета како би што прије било санирано оштећење плафона у једној од учионица због дотрајале кровне конструкције. Из овог примјера се види да је школа била у лошем стању и да су улагања била неопходна - рекао је он.

Паркинг

Славко Драгосављевић каже да би током љета требало да буде асфалтиран паркинг у кругу централне школе у Српцу уз финансијску помоћ Министарства просвјете и културе РС. Додао је да је уз помоћ ресорног министарства први пут након 40 година реконструисан и асфалтиран дотрајали прилаз овој школи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана