Obilježen Dan opštine Prnjvor: Dobra saradnja sa pobratimskim opštinama

Srna
Obilježen Dan opštine Prnjvor: Dobra saradnja sa pobratimskim opštinama

Prnjavor - Saradnja između opštine Prnjavor i pobratimskih opština u Češkoj, Poljskoj i Ukrajini je na zavidnom nivou i biće nastavljena u svim oblastima života, od privrede do kulture i sporta, rekao je načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš.

On je na današnjem sastanku sa delegacijama iz Boskovica, Boleslavieca i Žedačeva, koje prisustvuju obilježavanju 24. marta - Dana opštine Prnjavor, podsjetio da saradnja sa Boleslaviecom iz Poljske datira još od 1974. godine i da se od tada neprestano razvija i unapređuje. “Važan korak našeg napretka i poboljšanja u međusobnoj komunikaciji je u tome što razmjenjujemo ne samo delegacije za praznike, već se saradnja odvija i na planu obrazovanja i razmjeni učenika. Tako je sa Boleslaviecom, tako je sa svim pobratimskim opštinama”, rekao je Tomaš nakon sastanka kojem je prisustvovao i predsjednik SO Prnjavor Željko Simić.

On je naglasio da je Prnjavor na raspolaganju za sve oblike saradnje.

“Vrata za sve naše pobratimske opštine su uvijek širom otvorena. Velika nam je čast što su i danas sa nama”, kaže Tomaš.

Načelnik opštine Boleslaviec Piotr Roman kaže da saradnja sa opštinom Prnjavor traje već nekoliko decenija i da to nije samo razmjena saradnje između zvaničnika nego i ljudi, prijateljstva, razmjena velike otvorenosti.

“Radujem se da razmišljamo na isti način kako da unapređujemo naše opštine, zato je ispred nas još mnogo godina dobre saradnje”, rekao je Roman.

Gradonačelnik Boskovica Jaroslav Dohnalek iz Češke izrazio je zadovoljstvo što se dobra saradnja sa Prnjavorom konkretizuje u praksi.

On kaže da je na današnjem zajedničkom sastanku bilo riječi o određenim ciljevima i njihovoj realizaciji na svim poljima saradnje.

“Čestitam Prnjavoru na razvoju i progresu. Ja sam ovdje bio prije sedam godina, od tada do danas napredak je više nego vidljiv. Vjerujem da će naša saradnja biti još uspješnija u narednim godinama”, rekao je Dohnalek.

Sekretar gradskog vijeća ukrajinskog Žedačeva Olga Leškovjak kaže da je saradnja sa opštinom Prnjavor tek na početku, ali i da se nada da će se pobratimstvo produbiti i donijeti koristi u svim sferama života i rada.

U Prnjavoru se danas obilježava Dan opštine. Delegacije lokalne vlasti posjetile su Spomen-hram na Vučijaku i spomen-obilježje u Šibovskoj gdje su položili vijence u znak sjećanja na poginule borce u proteklom ratu.

Svečana sjednica Skupštine opštine na kojoj će zaslužnim pojedincima i kolektivima biti uručena najviša opštinska priznanja i pohvale održaće se u Centru za kulturu sa početkom u 18.00 časova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana