Обезбиједити међународне грантове за бржи развој Шамца

Обезбиједити међународне грантове за бржи развој Шамца 30.01.2018 22:18 | Срна

Шамац - Српски члан Предсједништва БиХ Младен Иванић изјавио је да ће подстаћи институције БиХ да, посредством међународних финансијера, обезбиједе грантове и подрже реализацију пројеката у општини Шамац.

Иванић је током посјете Шамцу, гдје се састао са начелником Ђорђем Милићевићем и предсједником Скупштине општине Николином Шкрбић, рекао новинарима да институције у БиХ посредством амбасада могу да излобирају за одређену подршку општинама.


"Ја сам им на располагању. Институције БиХ не могу много, али могу да покушају да, посредством међународних финансијских институција, траже подршку", навео је Иванић и додао да га је Милићевић упознао о неким пројектима.

Он је истакао да је са Милићевићем разговарао и о прибављању донације за изградњу обданишта у Обудовцу, те о повећању атрактивности индустријске зоне у Шамцу, посебно због близине границе са Хрватском.

"Обавеза свих који обављају јавне функције, јесте да не забораве на проблеме људи у малим срединама", навео је Иванић.

Начелник општине Шамац нагласио је да је упознао Иванића о ономе што је локална управа урадила током прошле године, као и са тренутним приоритетима.

"Информисао сам Иванића о намјерама општинске управе да изгради пословну зону у близини шамачких предузећа жХранапродуктж и жМебошж, да припреми све инфраструктурне услове за потенцијалне инвеститоре", каже Милићевић.© Глас Српске 2012 ISSN 2303-7385 | Импресум | Маркетинг | Контакт | Латиница | Ћирилица