Обављена прва операција у „Бокситовом“ специјалистичком центру

Срна
Обављена прва операција у „Бокситовом“ специјалистичком центру

Милићи - У Специјалистичком центру Компаније „Боксит“ из Милића данас је обављен први хируршки захват у општој анестезији, саопштено је из Службе за односе са јавношћу милићке компаније.

Прву операцију у новоформираној здравственој установи обавио је доктор Небојша Станковић, некадашњи начелник групе хируршких клиника на Војномедицинској академији у Београду, уз асистенцију хирурга Милана Видовића и Радивоја Новаковића, потврђено је у „Бокситу“, а пацијент се осјећа добро.


Станковић је рекао Срни да је очекује да програм хируршких услуга у овом центру „врло брзо буде свакодневан и богатији“.

„Ми смо спремни да у овој установи обављамо све хируршке интервенције у општој анестезији када је ријеч о абдомену, те хирургију дојке и штитасте жлезде“, рекао је Станковић.

Директор Специјалистичког центра Далибор Бачић рекао је Срни да су припреме за оптималан рад и функционисање ове установе биле дуготрајне и темељне, али да су „створени услови да се у Центру на квалитетан и безбједан начин обављају услуге које пацијенти очекују“.

„То значи да ова установа располаже одговарајућим просторним капацитетима, квалитетном опремом и, што је најважније, врхунским кадром. За сљедећу годину планирамо да ширимо капацитете и развијамо одређене гране хирургије“, рекао је Бачић.

Специјалистички центар функционише као пословна јединица Компаније „Боксит“.
Тренутно има 55 запослених, од којих су 49 медицински радници. Међу запосленима има 32 љекара, од којих 12 професора медицинских наука.

Центар, осим хируршког блока, има и спацијалистичку амбуланту, те породилиште у којем је прије седам дана рођена и прва беба.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана