Ni ove godine ništa od kupanja u bazenu u Rogatici

S. M.
Ni ove godine ništa od kupanja u bazenu u Rogatici

Rogatica - Jedna od kapitalnih investicija u koju su uprte oči, posebno mlađih Rogatičana je izgradnja bazena u kompleksu Sportsko-rekreacionog centra “9. januar”, a ovih dana u toku je priprema tendera za drugu fazu radova.

- U okviru nove faze treba da bude opremljena prateća zgrada sa mašinskim dijelom. Tu je i izgradnja mini-bazena za djecu i neplivače i spoljno uređenje oko velikog i malog bazena sa plažama i drugom pratećom infrastrukturom - rekao je načelnik opštine Milorad Jagodić.

Tender će biti raspisan narednih dana, ali, prema riječima Jagodića, zbog tenderske procedure mala je vjerovatnoća da će u bazenima biti kupanja ove godine.

Izgradnja je počela u junu 2016. godine, a za realizaciju projekta opština je trebalo da obezbijedi 1,5 miliona maraka, dok je izvođač prve faze radova “Romanijaputevi” posao trebalo da završi za dva mjeseca.

- Trebalo je da bude izgrađen bazen dimenzija 36 sa 25 metara i prateći objekat u kome će biti mašinsko postrojenje za regulisanje protoka i temperature vode iz gradskog vodovoda. Međutim, ti radovi su privedeni kraju tek ovih dana - kazao je Jagodić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana