Nestabilan most zaustavio saobraćaj za teretna vozila na GP Brčko-Gunja

faktor.ba
Nestabilan most zaustavio saobraćaj za teretna vozila na GP Brčko-Gunja

Brčko - Zbog nestabilnog vremena, te povremene kiše u pojedinim krajevima, vozačima se savjetuje opreznija vožnja prilagođena trenutnim uslovima i stanju na putevima.

Povećana je opasnost od odrona na dionicama koje vode kroz usjeke. Iz BIHAMK-a skreću pažnju i na jake udare vjetra na putevima na području Bosanskog Petrovca, Bugojna, Livna i Tomislavgrada.

Na magistralnom putu M-17 Zenica - Nemila zbog radova u tunelu Vranduk, vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Na GP Brčko-Gunja zbog nestabilnosti mosta obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse, dok je zbog radova u Hrvatskoj obustavljen saobraćaj za sve kategorije vozila na GP Bosanski Novi-Dvor.

Na snazi su zimski uslovi vožnje, pa u skladu s tim, u slučaju obilnijih sniježnih padavina, može doći do zabrane ili ograničenja saobraćaja za pojedine vrste vozila. Policija će pojačati kontrole i isključivati iz saobraćaja vozila bez zimske opreme i preduzimati druge mjere u cilju stvaranja preduvjeta za sigurno saobraćanje, prenosi “Faktor.ba”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana