Naselja Modriča Tri i Pet biće najmodernija u opštini

Srna
Naselja Modriča Tri i Pet biće najmodernija u opštini

Modirča - Premijer Republike Srpske Željka Cvijanović rekla je danas da je Vlada uložila znatna sredstva u izgradnju novih naselja Modriča Tri i Pet, naseljenih izbjeglim i raseljenim licima iz više od 30 opština bivše Jugoslavije, ističući da će ta naselja za godinu-dvije, kada budu uložena planirana sredstva, biti najmodernija na području opštine.

Cvijanovićeva je tokom posjete ovim naseljima istakla da će širom Srpske biti realizovano mnogo projekata u koje je plasirano 120 miliona KM, što je velika šansa i za Modriču da poboljša infrastrukturu.


“U prethodnom periodu za projekte u Modriči plasirano je 70 miliona KM iz Razvojnog programa Republike Srpske, a u ovoj godini opštini je odobreno još 1.000.000 KM, od čega je 800.000 KM već u realizaciji za razne projekte”, navela je Cvijanovićeva.

Ona je istakla da ima dogovor sa rukovodstvom opštine za projekat vodovodne i kanalizacione mreže i rješavanje drugih infrastrukturnih problema u vrijednosti 2,5 miliona KM, te da su planirani i veliki projekti u oblasti vodoprivrede, odnosno zaštite od eventualnih nepogoda u vrijednosti 9.000 000 KM.

Cvijanovićeva je rekla da od lokalne uprave postoje zahtjevi za ulaganja u škole, što će biti urađeno u narednom periodu, kao i asfaltiranje ulica u ovim i drugim naseljima u Modriči.

Ona je zahvalila načelniku Modriče Mladenu Krekiću i poslaniku u Narodnoj skupštini Republike Srpske iz te opštine Bojanu Vidiću koji su bili dobra spona između lokalne vlasti, Vlade i Narodne skupštine.

Cvijanovićeva je poručila građanima da vjeruju Vladi Republike Srpske, jer nema toga što se ne može uraditi kada postoji jedinstvo - otvarati radna mjesta, graditi.

“Poruka je da ostanemo zajedno, da radimo dobre poslove za Modriču i za Republiku Srpsku”, istakla je Cvijanovićeva u obraćanju stanovnicima Modriče Tri.

Ona je podsjetila da je Vlada nekoliko puta povećavala penzije, što će raditi i u narednom periodu, kao i da su povećani podsticaji za poljoprivredu i plate svim radnicima u Srpskoj.

“Sve to radimo da bi Republika Srpska bila jaka i stabilna, da imamo adekvatne mehanizme zaštite, te da znamo da Srpsku moramo jačati na ekonomskom planu”, rekla je Cvijanovićeva.

Krekić je zahvalio premijerki i Vladi Srpske za ulaganja u opštinu i ove mjesne zajednice koje su naseljene izbjeglim i raseljenim licima iz više od 30 opština bivše Jugoslavije.

“Sredstva Vlade Republike Srpske su dobro uložena”, rekao je Krekić i podsjetio da su tokom prošle i početkom ove godine u ovim naseljima sa oko 1.000 domaćinstava asfaltirane četiri ulice.

Krekić je naglasio da je prioritet nastaviti sa asfaltiranjem ulica, jer su one jedino u oblasti infrastrukture što nije završeno u ovim naseljima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana