Насеља Модрича Три и Пет биће најмодернија у општини

Срна
Насеља Модрича Три и Пет биће најмодернија у општини

Модирча - Премијер Републике Српске Жељка Цвијановић рекла је данас да је Влада уложила знатна средства у изградњу нових насеља Модрича Три и Пет, насељених избјеглим и расељеним лицима из више од 30 општина бивше Југославије, истичући да ће та насеља за годину-двије, када буду уложена планирана средства, бити најмодернија на подручју општине.

Цвијановићева је током посјете овим насељима истакла да ће широм Српске бити реализовано много пројеката у које је пласирано 120 милиона КМ, што је велика шанса и за Модричу да побољша инфраструктуру.


“У претходном периоду за пројекте у Модричи пласирано је 70 милиона КМ из Развојног програма Републике Српске, а у овој години општини је одобрено још 1.000.000 КМ, од чега је 800.000 КМ већ у реализацији за разне пројекте”, навела је Цвијановићева.

Она је истакла да има договор са руководством општине за пројекат водоводне и канализационе мреже и рјешавање других инфраструктурних проблема у вриједности 2,5 милиона КМ, те да су планирани и велики пројекти у области водопривреде, односно заштите од евентуалних непогода у вриједности 9.000 000 КМ.

Цвијановићева је рекла да од локалне управе постоје захтјеви за улагања у школе, што ће бити урађено у наредном периоду, као и асфалтирање улица у овим и другим насељима у Модричи.

Она је захвалила начелнику Модриче Младену Крекићу и посланику у Народној скупштини Републике Српске из те општине Бојану Видићу који су били добра спона између локалне власти, Владе и Народне скупштине.

Цвијановићева је поручила грађанима да вјерују Влади Републике Српске, јер нема тога што се не може урадити када постоји јединство - отварати радна мјеста, градити.

“Порука је да останемо заједно, да радимо добре послове за Модричу и за Републику Српску”, истакла је Цвијановићева у обраћању становницима Модриче Три.

Она је подсјетила да је Влада неколико пута повећавала пензије, што ће радити и у наредном периоду, као и да су повећани подстицаји за пољопривреду и плате свим радницима у Српској.

“Све то радимо да би Република Српска била јака и стабилна, да имамо адекватне механизме заштите, те да знамо да Српску морамо јачати на економском плану”, рекла је Цвијановићева.

Крекић је захвалио премијерки и Влади Српске за улагања у општину и ове мјесне заједнице које су насељене избјеглим и расељеним лицима из више од 30 општина бивше Југославије.

“Средства Владе Републике Српске су добро уложена”, рекао је Крекић и подсјетио да су током прошле и почетком ове године у овим насељима са око 1.000 домаћинстава асфалтиране четири улице.

Крекић је нагласио да је приоритет наставити са асфалтирањем улица, јер су оне једино у области инфраструктуре што није завршено у овим насељима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана