Najviše bodova đacima hota škole “Borisav Stanković”

D. S.
Najviše bodova đacima hota škole “Borisav Stanković”

Banjaluka - Raspjevani đaci hora banjalučke Osnovne škole “Borisav Stanković” osvojili su najviše bodova na Republičkom takmičenju horova osnovnih škola, koje je održano poslije petnaestogodišnje pauze.

Prvu nagradu na takmičenju, koje je utorak održano u Koncertnoj dvorani Banskog dvora u Banjaluci, sa OŠ “Borisav Stanković”,  dijele hor Osnovne škole “Šamac” i “Petar Kočić” iz Prijedora.

Đaci osnovne škole “Vuk S. Karadžić” Banjaluka, “Jovan Dučić” Kasindo i “Vasa Čubrilović” iz Gradiške osvojili su drugu nagradu, dok su treću nagradu pobrali đaci škole “Stevan Nemanja” Gornji Dragaljevac, te tri istoimene škole “Sveti Sava” iz Modriče, Zvornika i Istočnog Novog Sarajeva.

Takmičenje se nakon višegodišnje pauze održalo u organizaciji Republičkog pedagoškog zavoda, a sve horove ocjenjivao je tročlani stručni žiri.

Direktor Zavoda Predrag Damjanović istakao je da je posljednji put takmičenje horova osnovnih škola održano 2003. godine.

- Na Republičkom takmičenju, kojem je prethodilo regionalno i opštinsko, pored deset najboljih horova iz RS, učestvovalo je više od 400 učenika, nastavnika i profesora - kazao je Damjanović.

Predsjednik žirija Mladen Matović istakao je da se rukovodstvu Zavoda, koje je prepoznalo značaj ovog takmičenja i ponovo pokrenulo njegovu organizaciju, mora odati veliko priznanje.

- Poznato je da pjevanje u horu predstavlja aktivnost koja doprinosi razvoju intelektualnih i estetskih sposobnosti kod djece -  rekao je Matović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana