Награда ученику генерације у бијељинској Гимназији Јани Јанковић

Срна
Награда ученику генерације у бијељинској Гимназији Јани Јанковић

Бијељина - Фондација породице Стојановић у Бијељини додијелила је вечерас повељу и награду од 3.000 КМ Јани Јанковић, ученику генерације у Гимназији “Филип Вишњић”.

Оснивач фондације која афирмише образовање је познати српски адвокат Миодраг Стојановић, а награду је уручио његов син Бојан, такође адвокат, који је најбољима пожелио да се, по завршетку школовања, врате у свој град и допринесу развоју Републике Српске.


Директор бијељинске Гимназије “Филип Вишњић” Владимир Шавија рекао је на свечаности у Галерији Центра за културу “Семберија” да је у овој генерацији 214 матураната, а носиоци “Вукових диплома” су шест дјевојака и два младића.

Ученик генерације Јана Јанковић најавила је да ће школовање наставити на Факултету техничких наука у Новом Саду и поручила младим људима да је за успјех потребан труд, али и да сваки рад буде награђен.

Вуковац у Гимназији и ђак генерације у средњој Музичкој школи у Бијељини Наташа Арежина рекла је новинарима да је поносна што је у групи најбољих ученика, а наставак школовања планира на студију новинарстава у Новом Саду.

“Требало је много труда да се постигну овакви резулати, али ништа није немогуће и уз довољну жељу и рад свако може да постигне успјех”, поручила је Арежина.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана