На подручју Приједора поплављено око 400 кућа, а заплављено 1.350

Срна
На подручју Приједора поплављено око 400 кућа, а заплављено 1.350

Приједор - У поплавама на подручју Приједора заплављено је 1.350 домаћинстава, поплављено око 400 кућа, створено шест клизишта и порушен пјешачки мост преко ријеке Сане у Доњој Драготињи, изјавио је вечерас градоначелник Приједора Миленко Ђаковић.

“Оштећења на осталим инфрастуктурним објектима биће накнадно утврђена”, рекао је Ђаковић новинарима након сједнице Градског штаба за ванредне ситуације.

Он је навео да је водостај Сане вечерас 446 центиметара или за 50 центиметара мање него синоћ, али да је Штаб на вечерашњој сједници донио одлуку да ванредна ситуација, која се проглашава на коти од 460 центиметара, остане и даље на снази како би што ефикасније био очишћен терен након повлачења воде.

Руководилац “Електродистрибуције Приједор” Далибор Павић рекао је да 104 домаћинства у насељу Рашковац од јуче ујутро нема струју због тога што је поплављена трафостаница, а да је, изузев тога, снабдијевање електричном енергијом на подручју града Приједора уредно.

Командир Територијалне ватрогасне јединице Небојша Миљуш најавио је да ће ватрогасци сутра покушати да испумпају воду из те трафостанице како би домаћинства добила струју, али је напоменуо да је ријеч о великој количини воде.

Шеф Одсјека за цивилну заштиту Душан Врањеш рекао је да се током ноћи очекује даљи пад водостаја и да су почеле припреме за асанацију терена, поправку инфраструктуре и санитарно-хигијенске мјере.

Директор приједорског “Водовода” Владо Рељић поновио је да је вода хигијенски исправна, да се редовно врше анализе у лабораторијама овог предузећа и Института за јавно здравство Републике Српске и да не треба становништво да насједа на гласине које говоре другачије од званичних органа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана