Na “Bubijadi” u Bijeljini šezdesetak “ljubimaca”

Srna
Na “Bubijadi” u Bijeljini šezdesetak “ljubimaca”

Bijeljina - U Bijeljini je održana “Bubijada” - ponosni vlasnici iz svih dijelova bivše Jugoslavije pokazali su šezdesetak “oldtajmera”, a tu su bile “bube” i popularne “fiće” iz Poljske, Mađarske i Austrije.

Organizator manifestacije je Oldtajmer klub “Bijeljina”, a “fiće” raznih vrsta, veličina, boja i opreme bile su izložene ispred Tržnog centra “Mihajlović”.

Nakon toga “fiće” su “prošetale” ulicama Bijeljine.

Vlasnici ovih popularnih automobila u glas kažu da je ovo skup “sport”, ali da ne žale nijednu paru koju ulože u svog ljubimca.

Jovan Jovanović došao je iz Beograda i kaže da je ovdje treću godinu. Njegov ljubimac je “buba” - “folksvagen” iz 1966. godine.

Vinko Sternad iz Slovenije iz Ptuja rekao je da sa svojim ljubimcem ide na ovakva okupljanja, te da mu je veoma lijepo u Bijeljini.

Većina njih dolazi svake godine u Bijeljinu , ali sa svojim “fićama” odlaze i u druge gradove i zemlje gdje se održavaju “fićijade”.

Na bijeljinsku “Bubijadu” stigli su i neki stariji primjerci kola koja ne pripadaju “fićama”, a među njima i “oldtajmer” iz Šapca.

Dvodnevno druženje vlasnika “fića” organizovano je u kampu Banje Dvorovi.

Oldtajmer klub “Bijeljina” osnovan je 2012. godine i okuplja četrdesetak ljubitelja i vlasnika “fića”. Ovo je treća “Bubijada” koju su organizovali, a ovakve skupove, kako kažu članovi ovog kluba, odlikuje dobra druženje i pozitivna energija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana