Mladen Grujičić, načelnik Srebrenice: Savjet ministara od obećana dva miliona nije uplatio ni marku

Agencija
Mladen Grujičić, načelnik Srebrenice: Savjet ministara od obećana dva miliona nije uplatio ni marku

Srebrenica - Načelnik Srebrenice Mladen Grujičić tvrdi da Savjet ministara BiH od obećana dva miliona maraka na Investiciono-razvojnoj konferenciji prije tri godine za razvoj te opštine do danas nije uplatio nijednu marku.

Naglašava da se u Srebrenicu proteklih godina slilo više stotina miliona maraka, a da su efekti ulaganja minimalni, što je posljedica kontinuiranog odlaska stanovništva. Grujičić je istakao da pomoć za Srebrenicu nije trošena transparentno, za šta je, kako kaže, odgovorna vlast iz Sarajeva i bivša lokalna vlast, koja je više od dvadeset godina vodila pogrešnu politiku.

On ističe da je za godinu i po nova vlast realizovala niz projekata koji su prepoznatljivi na terenu. Istakao je otvaranje fabrike građevinskih kontejnera, gdje je posao dobilo 25 radnika. U novom pogonu za proizvodnju mlijeka i mliječnih proizvoda ove godine biće zaposleno 27 radnika i u tu proizvodnju uključeno je više od 200 farmera sa srebreničke regije. U pogonu metalske industrije u Skelanima već radi 30 ljudi, a u toku je i realizacija projekta za pokretanje proizvodnje u još dva pogona, tako da će u ovoj godini biti zaposleno 150 radnika.

- Kada je riječ o infrastrukturi, u ovoj godini asfaltirano je više od pet kilometara puteva, a rekonstruisano više od 40 kilometara lokalnih putnih pravaca. Zahvaljujući Vladi Srbije rekonstruisana je glavna gradska saobraćajnica s trotoarima, izgrađen novi vrtić i trotoari od Soloćuše do grada. Uređena su tri sportska terena pored srednje i osnovne škole, kao i niz manjih projekata - naglasio je Grujičić. Od Investiciono-razvojne konferencije do kraja prošle godine Vlada Srbije ovoj opštini uplatila je šest miliona evra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana