Мјештани Хрида опет спријечили градњу паркиралишта

Срна
Мјештани Хрида опет спријечили градњу паркиралишта

Сребреница - Тридесетак мјештана бошњачке националности из сребреничког насеља Хрид данас су поново спријечили изградњу паркиралишта код мотела "Алић" на улазу у ту слијепу улицу.

Радници "Зворникпутева" данас су као и прије два дана прекинули радове, а представници мјештана упутили се у зграду општине да протестују.


Они су против изградње паркиралишта јер сматрају да ће отежавати саобраћај и онемогућити улазак теретних возила у њихову улицу.

Мјештани тврде да је у питању лични интерес власника мотела, који нема земљиште за изградњу паркиралишта и настоји да га изгради за своје потребе на општинском земљишту и да блокира њихову улицу.

Начелник општинског Одјељења за просторно уређење и стамбено-комуналне послове Бојан Јосиповић каже да су стручна лица утврдила, да изградња паркиралишта за пет возила код мотела, неће довести до затварања Улице Хрид јер ће ширина улице бити три и по метра.

"Рекао сам мјештанима да омогуће изградњу паркиралишта, а ако се касније утврди да оно отежава промет и затвара улицу поново ћемо тај простор вратити у садашње стање", навео је Јосиповић.

Радови су данас обустављени и неизвјесно је како ће овај спор бити ријешен.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана