Miličević pokrenuo inicijativu za raspuštanje lokalne skupštine u Tesliću

Srna
Miličević pokrenuo inicijativu za raspuštanje lokalne skupštine u Tesliću

Teslić - Načelnik opštine Teslić Milan Miličević uputio je danas Ministarstvu uprave i lokalne samouprave Republike Srpske inicijativu za raspuštanje Skupštine opštine Teslić, nakon što je dobio podršku građana tokom postupka opoziva koji je sproveden 3. marta, a po odluci lokalne skupštine, saopšteno je iz Opštinske uprave Teslić.

Miličević je rekao da je zvanično Vladi Republike Srpske, odnosno nadležnom Ministarstvu, uputio inicijativu za raspuštanje lokalnog parlamenta, očekujući savjestan odgovor Narodne skupštine Republike Srpske o ovom pitanju.

On je pozvao najviše zvaničnike Republike Srpske da posjete Teslić.

“Danas je i zvanično otišao zahtjev, odnosno poziv predsjedniku Republike Srpske Željki Cvijanović, predsjedniku Vlade Radovanu Viškoviću i srpskom članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku da posjete Teslić, da razgovaramo o perspektivama i daljem razvoju opštine, o projektima koji su u toku, kao i onim projektima koje smo mi kroz Plan kapitalnih ulaganja zamislili”, rekao je Miličević.

Načelnik opštine Teslić je negirao da je on uzrok opstrukcija odnosa između opštinske uprave i institucija Republike Srpske i naveo da one dolaze iz jednog dijela teslićkog SNSD-a.

Miličević je zajedno sa odbornicima SDS-a i SP-a napustio današnju sjednicu Skupštine opštine Teslić zato što u dnevni red nije uvršten izvještaj Komisije za sprovođenje postupka opoziva načelnika opštine Teslić, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana