Medicinarima nova zgrada u Foči, studentima nastavna baza

R. Đ.
Medicinarima nova zgrada u Foči, studentima nastavna baza

Foča - U Foči će uskoro početi izgradnja novog objekta ovdašnjeg Regionalnog centra Instituta za javno zdravstvo RS, koji će biti i nastavna baza Medicinskog fakulteta, najavio je direktor Instituta Miodrag Marjanović koji je juče u Foči potpisao ugovor o saradnji sa dekanom Medicinskog fakulteta Milanom Kulićem.

Marjanović kaže da će od ovog projekta višestruku korist imati lokalna zajednica i stanovništvo, ali i studenti Medicinskog fakulteta.

- U Foči imamo regionalni centar koji je jedan i od najstarijih u Srpskoj, ali su uslovi za rad loši, nedostaje i kadra, tako da je neophodno graditi novu zgradu sa svom infrastrukturom i laboratorijama, koja će biti nastavni centar za studente fakulteta, naročito iz oblasti javnog zdravstva - rekao je Marjanović.

Medicinski fakultet i Institut za javno zdravstvo u RS u narednom periodu realizovaće i zajedničke projekte koji se odnose za promociju zdravlja stanovništva.

- Više je projekata koje imamo u planu da sprovedemo, a dobar dio njih vezan je za promociju zdravlja i prevenciju oboljenja stanovništva Republike Srpske, odnosno podizanje svijesti i edukacija o načinima za unapređenje zdravlja ljudi - rekao je Kulić.

Izgradnja nove zgrade Regionalnog centra Instituta za javno zdravstvo RS, koja će biti smještena u krugu Univerzitetske bolnice Foča i Medicinskog fakulteta, trebalo bi da počne u maju ove godine.

Institut i Medicinski fakultet su u saradnji sa fočanskim Domom zdravlja organizovali predavanje "Stop raku grlića materice".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana