Мажореткиње у Бијељину донијеле дух Медитерана

Љиљана Алексић
Мажореткиње у Бијељину донијеле дух Медитерана

Бијељина - Бијељина је у петак одисала духом Медитерана, који је стигао из Херцег Новог са “Караваном мимозе” и мажореткињама чији је дефиле измамио на улицу многе Семберце.

Препознатљиве девојке у црвено-бијелим костимима, тромбоњери, кловнови и штулаш донијели су на градски Трг у Бијељини мимозе и дух карневала.

- Прелијепо их је видјети у Бијељини. Донијели су дјелић медитеранске атмосфере у наш град. Заиста уживам гледајући њихов дефиле и костиме - рекла је Слађана Митровић, која је са дјечицом дошла на трг.

Међутим, нису само грађани Бијељине уживали гледајући шаренило и плес, него и гости који су стигли из Црне Горе. Лана Булатовић, која има 17 година и предводница је мажореткиња из Херцег Новог, одушевљена је Бијељином и срдачношћу људи који су им аплаудирали.

- Прије седам година сам постала мажореткиња. Волим да плешем и бавим се балетом, а ово је за мене дивно искуство јер представљам свој град на величанствен начин. Бити мажоретка није лако, треба имати смисла и талента за плес, игру и осјећај за корак и често зна да буде веома напорно. Међутим, исплати се јер добијемо прилику да путујемо и упознајемо нове људе - рекла је Лана.

У ансамблу има двадесетак дјевојака које нису скидале осмијех с лица док су плесале и забављале публику. Саша Куленовић, који прати дјевојке каже да је већ дуго година тромбоњер и да увијек једнако ужива у томе што ради.

- Од првог дана празника мимозе, а ове године је педесети, тромбоњери учествују са групом у Каравану мимозе. Ми смо као неки предводници свега тога и најављујемо фешту пуцањем из пушке која се зове тромбон и која се у ствари пуни црним барутом - рекао је Куленовић који је већ 20 година дио каравана и из Бијељине увијек носи лијепе утиске.

Поред перформанса на Тргу краља Петра Првог Карађорђевића, мажореткиње су Бијељинцима дијелиле и жути цвијет по којем Фестивал носи име.

- Позивамо грађане Бијељине да посјете јубиларни Карневал мимозе који почиње 1. фебруара, а трајаће 50 дана. Он ће ове године бити садржајнији с обзиром на то да славимо јубилеј, а отвориће га концерт Здравка Чолића - најавио је Далибор Вуковић из Туристичке организације Херцег Нови, додајући да су са овим другим Караваном мимозе обишли Вишеград, Златибор, а за крај су оставили Бијељину и Бањалуку.

Пријем

Претходно је градоначелник Бијељине Мићо Мићић организовао  пријем за делегацију општине Херцег Нови и мажореткиње.

- Бока которска се на један дан преселила у наш град, а Семберци годинама имају традицију да посјећују ову манифестацију у Херцег Новом - рекао је Мићић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана