Marčeta: Osuditi postavljanje bilborda u Glamoču koji je uznemirio Srbe

Srna
Marčeta: Osuditi postavljanje bilborda u Glamoču koji je uznemirio Srbe

Drvar - Delegat iz reda Srba u Domu naroda Parlamenta FBiH Mile Marčeta zatražio je danas da hrvatski predstavnici u vlasti u FBiH i Livanjskom kantonu osude postavljanje na ulazu u Glamoč bilborda sa istaknutom zastavom hrvatskog naroda u BiH, zato što je to uznemirilo srpsko stanovništvo.

“Koliko god da pojedini pripadnici hrvatskog naroda pokušavaju da nađu kompromis, ekstremno desni Hrvati uznemiravaju građane i stvaraju nemir tamo gdje može da se ostvari kompromis”, rekao je Marčeta Srni.


Marčeta je dodao da su Srbi u Glamoču, kojih je 2.500 od ukupno 4.200 stanovnika, u teškoj situaciji i osporeno im je pravo na jezik jer i dalje u školama nema srpskog jezika.

“Pripadnici hrvatskog naroda su većinski stanovnici Livanjskog kantona, te nemaju potrebu za bilo kakav strah”, rekao je Marčeta.

Na ulazu u Glamoč nedavno je postavljen bilbord na kome preko istaknute zastave hrvatskog naroda u BiH piše: “Hercegbosanska županija, općina Glamoč. Dobro došli. Lijepa naša Glamočka dolina”.

Načelnik opštine Glamoč Nebojša Radivojša rekao je ranije Srni da su stanovnici Glamoča bošnjačke i srpske nacionalnosti šokirani tim događajem.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana