Mališani iz Foče u timu olimpijske šampionke

Srna
Mališani iz Foče u timu olimpijske šampionke

FOČA - Delegacije UNICEF-a, SAD i BiH, sa višestrukom paraolimpijskom šampionkom Lusi Mejer koja promoviše dječja prava, posjetili su u petak vrtić “Čika Jova Zmaj” u Foči, u okviru kojeg radi i Centar za rani rast i razvoj.

Mlada Amerikanka boluje od cerebralne paralize, a pet puta je na Specijalnoj olimpijadi osvajala zlatnu medalju u plivanju i kao promotor UNICEF-a inspiracija je djeci širom svijeta. Mejerova je u Foču došla da bi se upoznala o programima rada sa djecom, da bi vidjela kako može pružiti podršku. Ona je djeci podijelila narukvice na kojima piše “I ja pripadam timu Lusi Mejer”.

- Uvijek tražim način kako da više pomognem djeci, a najviše mi je stalo da im bude omogućeno da idu u školu i bave se sportom. Iz sopstvenog iskustva znam da im je najvažnije da se igraju zajedno, da se druže, bez obzira na to da li je riječ o djeci sa poteškoćama ili bez - rekla je Mejerova.

Direktor vrtića Slađana Vladičić kazala je da treba praviti razliku između kašnjenja u razvoju i poteškoća.

- Vrtić pruža djeci najbolju stimulaciju u govoru, izražavanju i socijalizaciji i to su prednosti zajedničkog boravka - rekla je Vladičićeva. (Srna)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana