Мала Николина на корак до остварења сна

Милијана Латиновић
Мала Николина на корак до остварења сна

Котор Варош - Сан о топлом дому десетогодишње дјевојчице Николине Јеросимовић из Језерке код Котор Вароша и њених родитеља ускоро ће постати стварност, јер би за десетак дана, захваљујући хуманим људима, требало да буде завршена изградња куће.

У трошној бараци површине три квадрата уз оца Душка и мајку Муневеру одраста Николина, чија је једина жеља да има своју собу у којој ће прослављати рођендане са другарима. Иако нема основне услове за живот, а домаће задатке пише уз пламен свијеће, Николина у школском дневнику ниже петице. Јеросимовићи преживљавају у једној просторији, која им је све - спаваћа и дневна соба, али и кухиња, док купатило немају. Осим кревета направљеног од дасака, старог шпорета и креденца, немају ништа више. Кућу у којој су живјели прије девет година спалио је гром и од тада траје њихова борба за голи опстанак.

Након што је у фебруару “Глас Српске” објавио потресну причу о овој породици, позиви и помоћ хуманих људи почели су да стижу са свих страна.

Послије година патње и чекања на безбједно уточиште, Јеросимовићи не крију задовољство што ће ову зиму дочекати у новој кући.

- Приводимо радове крају. Моја Николина је пресрећна што ће напокон добити своју собу. Захвалан сам свима који су на било који начин помогли - рекао је Душко Јеросимовић.

Јадранко Шебић, који тренутно води акцију помоћи овој породици, каже да би ускоро требало да буду завршени радови.

- Дошли смо до крова и ако све буде како смо планирали, у наредних десетак дана ћемо и то завршити. Грађевинског материјала за сада има довољно. Биће потребна столарија и намјештај, а надам се да ће бити још хуманих људи који ће помоћи да Николина има срећно дјетињство - рекао је Шебић и позвао све који могу да помогну како би породица што прије уселила у нову кућу.

Пољопривреда

Јеросимовићи, осим једнократне помоћи из которварошког Центра за социјални рад и Црвеног крста, немају никаквих примања. Преживљавају од пољопривреде.

У свом домаћинству имају неколико оваца и сију башту како би обезбиједили храну за њих троје.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана