Мајстори у Градишци на градилишту послије шест година

Милан Вујић
Мајстори у Градишци на градилишту послије шест година

Градишка - Уговор о завршетку изградње спортске дворане “Сервицијум” у Градишци, вриједан 5,5 милиона КМ, потписали су у петак начелник општине Зоран Аџић и директор лакташке фирме “Нискоградња” Љубо Ћубић, а тиме ће се, послије шест година застоја на овом пројекту, мајстори вратити на градилиште.

Од укупне вриједности инвестиције, 3,5 милиона КМ обезбиједила је општина, а два милиона КМ је грант Владе РС.

Промјеном власти 2012. године заустављена је градња тог објекта, пројектованог у складу са европским и свјетским стандардима, а читав случај завршио је на суду.

Начелник Градишке Зоран Аџић истакао је да је са задовољством потписао уговор о завршетку спортске дворане, која је неопходна не само тој локалној заједници, него и региону.

- Све ово радимо највише због младих људи и спортиста. Нажалост, из нама неразумљивих разлога градња дворане је заустављена и непотребно је изгубљено више од пет година - рекао је Аџић.

Одборници Скупштине општине Градишка прошле године усвојили су приједлог судског поравнања између општине, спортско-пословног центра “Сервицијум” и лакташког предузећа “Нискоградња”, чиме су створени услови за наставак градње спортске дворане.

- Морали смо да изађемо из свих судских спорова и успјели да рефинансирамо кредитне обавезе и обезбиједимо средства - нагласио је Аџић.

Он је навео да извођач радова може да настави са опремањем спортске дворане, а рок за завршетак посла је 12 мјесеци. Аџић је истакао да очекује да посао буде обављен и прије рока како би дворана што прије била на располагању грађанима и спортистима Градишке.

Директор “Нискоградње” Лакташи Љубо Ћубић истакао је да ће већ у понедјељак бити формирано радилиште за наставак спортске дворане.

- Први послови су фасадни, електро и машински радови, па онда постављање керамике - рекао је Ћубић.

Уложено 4,5 милиона КМ

До сада је у изградњу дворане, површине 5.000 квадрата, уложено 4,5 милиона КМ. Градишки клубови, кошаркашки, рукометни, одбојкашки и други, за сада утакмице највиших РС и БиХ рангова играју у Козарској Дубици, Александровцу и Српцу или у школским дворанама и приватним балонима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана