Laktaši koračaju putem razvoja

A. J. R.
Laktaši koračaju putem razvoja

Laktaši - Opština Laktaši u prethodnom periodu uložila je mnogo da postane lokalna zajednica sa povoljnim poslovnim okruženjem, a najavljeni projekti i investicije garancija su da ova opština nastavlja putem stabilnog i održivog razvoja.

Poručeno je to u utorak veče na svečanoj akademiji povodom obilježavanja Dana oslobođenja Laktaša, 23. aprila, a koji se slavi i kao Dan opštine.

Načelnik Laktaša Ranko Karapetrović rekao je da je 2018. bila uspješna na mnogim poljima, te da se nada da će ove godine nastaviti istim smjerom.

- Urađeno je puno u vezi sa pitanjem komunalne infrastrukture, a obnovljeno je i više od 50 kilometara lokalnih puteva. U narednom periodu nastavićemo sa započetim projektima izgradnje, sanacije, rekonstrukcije i modernizacije, uz volarizaciju prirodnih potencijala i kulturno-istoriske baštine. Nastavljamo i izgradnju vrtića u Aleksandrovcu i ambulante u Slatini - rekao je Karapetrović.

Predsjednik Skupštine opštine Laktaši Boris Spasojević poručio je mladima da ta lokalna zajednica ima perspektivu, te da ostaju na njenom području, navodeći da je rad mladih zapažen i nagrađen. 

- Lani smo dobili BFC sertifikat, koji je znak da opština obezbjeđuje stabilno poslovno okruženje za privrednike i potencijalne investitore. Predano radimo na razvoju opštine - rekao je Spasojević.

Najuspješnijim privrednicima i književnicima sa područja Laktaša na akademiji su dodijeljene plakete za doprinos razvoju opštine, dok su sportista Sandro Poletan i kompozitor Dalibor Đukić nagrađeni diplomom “Zlani cvijet mladosti”. Svečanoj akademiji prisustvovali su gradonačelnici Banjaluke i Gradiše, Igor Radojičić i Zoran Adžić, te brojni drugi gosti koji su uživali u bogatom muzičkom programu učenika Srednje muzičke škole “Vlado Milošević”.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana