Лакташи корачају путем развоја

А. Ј. Р.
Лакташи корачају путем развоја

Лакташи - Општина Лакташи у претходном периоду уложила је много да постане локална заједница са повољним пословним окружењем, а најављени пројекти и инвестиције гаранција су да ова општина наставља путем стабилног и одрживог развоја.

Поручено је то у уторак вече на свечаној академији поводом обиљежавања Дана ослобођења Лакташа, 23. априла, а који се слави и као Дан општине.

Начелник Лакташа Ранко Карапетровић рекао је да је 2018. била успјешна на многим пољима, те да се нада да ће ове године наставити истим смјером.

- Урађено је пуно у вези са питањем комуналне инфраструктуре, а обновљено је и више од 50 километара локалних путева. У наредном периоду наставићемо са започетим пројектима изградње, санације, реконструкције и модернизације, уз воларизацију природних потенцијала и културно-историске баштине. Настављамо и изградњу вртића у Александровцу и амбуланте у Слатини - рекао је Карапетровић.

Предсједник Скупштине општине Лакташи Борис Спасојевић поручио је младима да та локална заједница има перспективу, те да остају на њеном подручју, наводећи да је рад младих запажен и награђен. 

- Лани смо добили БФЦ сертификат, који је знак да општина обезбјеђује стабилно пословно окружење за привреднике и потенцијалне инвеститоре. Предано радимо на развоју општине - рекао је Спасојевић.

Најуспјешнијим привредницима и књижевницима са подручја Лакташа на академији су додијељене плакете за допринос развоју општине, док су спортиста Сандро Полетан и композитор Далибор Ђукић награђени дипломом “Злани цвијет младости”. Свечаној академији присуствовали су градоначелници Бањалуке и Градише, Игор Радојичић и Зоран Аџић, те бројни други гости који су уживали у богатом музичком програму ученика Средње музичке школе “Владо Милошевић”.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана