Културно-умјетнички програм у част славе општине Лопаре

Срна
Културно-умјетнички програм у част славе општине Лопаре

Лопаре - У част крсне славе општине Лопаре полазници дјечијег вртића вечерас су премијерно извели своју химну на свечаности у Центру за културу.

"Поносни смо што су дјеца баш у оквиру жЂурђевданских дана ж извели химну вртића коју је написао васпитач Радан Прелић, а општина Лопаре је помогла да се ова нумера реализује и сними", рекла је новинарима директор вртића Даниела Цвијановић.


Богат културно-умјетнички програм поводом општинске славе Светог Ђорђа приредили су ученици Основне школе "Свети Сава" и Средњошколског центра "Вук Караџић", полазници Дјечијег вртића "Лопаре" и чланови Српског просвјетног и културног друштва /СПКД/ "Просвјета".

Према ријечима предсједника "Просвјете" Радмиле Митровић, публици је приказана традиција и култура мајевичког краја кроз кореографије и пјесме које су извели чланови првог и најмлађег ансамбла.

Вечери културе и умјетности присуствовали су и архијерејски намјесник тузлански протојереј-ставрофор Стево Јовић, начелник општине Лопаре Радо Савић, народни посланик из Лопара Желимир Нешковић, те бројни друштвени и културни радници ове мајевичке општине.

Сутра ће у оквиру "Ђурђевданских дана" бити одржана свечана сједница Скупштине општине на којој ће бити награђени заслужни грађани, а начелник Савић представиће постигнуте резултате и најавити планове за будући развој општине.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана