Крштене прве рогатичке тројке: Трострука радост обасјала цркву

С. М.
Крштене прве рогатичке тројке: Трострука радост обасјала цркву

Рогатица - Теодор, Анастасија и Миа Жижовић прославили су други рођендан, а овај дан остаће у најљепшем сјећању њиховим најмилијима јер су малишани јуче примили и свету тајну крштења.

Ријеч је о првим рогатичким тројкама које су на свијет дошле након Отаџбинског рата, а родитељи Јована и Дарко, кумови и цијела породица јуче нису скидали осмијех са лица.

Овај свети чин у храму Свете тројице, у присуству кума Слађана Сорка и његових кћерки Марије и Дарије, те бројне родбине и пријатеља, обавили су свештеници Новица Ћебић и Предраг Масал. Поносни родитељи су се присјетили 14. октобра 2016. године и великог празника Покрова пресвете Богородице када их је обасјала трострука срећа.

- Не зна се ко је био срећнији, ми или наши родитељи. Послије осам година чекања сви смо добили оно што смо жељели, насљеднике. Хвала Богу, дјеца су здрава и чила, напредају - прича срећни отац Дарко и додаје је да су он и његова супруга захвални свима који су им притекли у помоћ.

- Моји родитељи су нам велика подршка у одгајању дјеце. Хвала много и другима који нам на било који начин помажу. Посебну захвалност дугујемо куму Слађану, којег је наш Теодор данас посебно ознојио - казао је смјешкајући се.

Свештеник и старјешина цркве у Рогатици Предраг Масал рекао је да се овог пута у храму чула прекрасна симфонија од плача тројки Жижовића.

- Даће Бог да овакве “свирке” у нашем храму буде још више и још чешће - рекао је Масал.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана