Krivajčani najspremniji u karavanu “Selo veselo”

S. T.
Krivajčani najspremniji u karavanu “Selo veselo”

Prijedor - Ekipa sela Krivaja pobjednik je finalne manifestacije “Selo veselo 2018” koja je u nedjelju uveče održana u Gornjoj Lamovitoj kod Prijedora.

Takmičari Krivaje bili su uspješniji u nadmetanju u sportskim igrama i kvizu znanja od ekipa iz sela Rasavaca, Donjih Garevaca i Gornje Lamovite.

Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković rekao je da je karavan “Selo veselo” postao prepoznatljiva manifestacija, ne samo na području lokalne zajednice, već i šire regije.

- Grad Prijedor je i ove godine podržao ovu manifestaciju, ali nastavićemo i ubuduće, jer vidimo da su građani željni ovakvih okupljanja koja u osnovi doprinose očuvanju tradicije ovog kraja - rekao je Đaković.

Aleksandar Aleksić iz pobjedničke ekipe Krivaje istakao je  da im je najvažnije bilo druženje, a atmosfera je i ovaj put, kao i u ranijim susretima, bila navijačka, jer narod voli da gleda tradicionalna sportska takmičenja i zabavne igre.

Organizator manifestacije “Selo veselo” Saša Goronja podsjetio je da se u ovoj sezoni takmičilo šesnaest sela, a da su u ovom finalu učestvovale četiri ekipe - pobjednici sa prethodna četiri međuseoska takmičenja.

- Naš kulturno-zabavni karavan obišao je mnoga sela i na svoj način donio život u ona mjesta u kojima inače nema nekih dešavanja - rekao je Goronja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana