Kraj godine novi rok za rekonstrukciju porodilišta u Derventi

Srna
Kraj godine novi rok za rekonstrukciju porodilišta u Derventi

Derventa - Ministar zdravlja i socijalne zaštite RS Dragan Bogdanić rekao je juče da će resorno ministarstvo novim rješenjem omogućiti Domu zdravlja u Derventi da do kraja godine završe rekonstrukciju porodilišta.

- Zbog javnih nabavki nisu bili u mogućnosti da ispoštuju ranije rokove. Omogućićemo im da započetu rekonstrukciju i ispunjavanje uslova završe do kraja godine. Njihova želja je da ostane porodilište u Derventi - rekao je Bogdanić. On kaže da su već upućeni na specijalizaciju ljekari iz oblasti ginekologije i anestezije, da bi bio zadovoljen minimum uslova definisanih pravilnikom o postojanju porodilišta.

- Porodilje će imati jednako dobre uslove kao u drugim porodilištima - naglasio je Bogdanić koji se sastao sa načelnikom Dervente Miloradom Simićem, te direktorima Doma zdravlja i Centra za djecu i omladinu sa smetnjama u razvoju “Budućnost” Mirkom Šaranom i Vladanom Popovićem. 

Šaran je rekao da su tražili dodatni rok za ispunjavanje uslova u skladu sa pravilnikom o otvaranju porodilišta.

- Uradili smo dobar dio posla. Poslali smo na specijalizaciju ljekare i uredili dio prostora. U toku je proces javne nabavke koji se odnosi na opremu - naveo je Šaran.
Simić je istakao da je opština izdvojila 150.000 KM za opremanje porodilišta.

Bogdanić je juče posjetio i Doboj, gdje je ispratio 34 djece iz ove lokalne zajednice na ljetovanje u Bečiće.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana