Kotor Varoš: Otpušteni vatrogasac zadužen da vodi nabavku

M. Mi.
Kotor Varoš: Otpušteni vatrogasac zadužen da vodi nabavku

Kotor Varoš - Vatrogasno društvo Kotor Varoš objavilo je javni poziv za nabavku i ugradnju pumpe koja mu je neophodna za gašenje požara, a kao kontakt osoba kojoj se mogu obratiti zainteresovani ponuđači naveden je vatrogasac Petko Božičković koji je još prije pola godine dobio otkaz.

Ponuđači mogu da dostavljaju ponude do 23. februara, ali ne i da kontaktiraju sa Božičkovićem jer on od avgusta prošle godine ne radi u Vatrogasnom društvu, gdje je dobio otkaz zajedno sa kolegama Radojkom Keverovićem i Ljubom Popovićem.

Božičković kaže da navođenje njegovog imena u obavještenju o javnoj nabavci na najslikovitiji način opisuje u kakvom se stanju nalazi Vatrogasno društvo.

- To je najbolji dokaz sposobnosti i rada čovjeka koji je na čelu Vatrogasnog društva. Svega smo se nagledali i naslušali od kada je počeo da progoni moju dvojicu kolega i mene, a ovo je šlag na torti. Šta reći o starješini koji ne zna da u Vatrogasnom društvu već pola godine ne radi čovjek kojem je lično potpisao otkaz? Da nije žalosno, slatko bih se nasmijao - istakao je Božičković.

Starješina Vatrogasnog društva Nedeljko Sakan krivicu za nesvakidašnji propust pripisuje opštini Kotor Varoš.

- Nisam ja kriv za to. Javni poziv je umjesto nas raspisala opština. Oni nam pomažu u tom poslu jer mi nemamo administraciju. To uopšte nije bitno jer je javni poziv poništen - kazao je Sakan.

On je protiv trojice vatrogasaca najprije pokrenuo disciplinski postupak tvrdeći da su imali propuste u radu i da ga je jedan od njih fizički napao, iako je policija podnijela prijavu protiv Sakana zbog napada na tog vatrogasca. Potom im je dao otkaze jer nisu pristali da ih prebaci u dimnjačare s obzirom na to da nisu kvalifikovani za taj posao. Otpušteni vatrogasci su potom podnijeli tužbu protiv Vatrogasnog društva.

Problemi između Sakana i trojice vatrogasaca uslijedili su nakon što su oni protiv njega podnijeli prijavu policiji zbog malverzacija i krčmljenja imovine Vatrogasnog društva na osnovu koje je potom protiv Sakana podnesen izvještaj tužilaštvu o počinjenom krivičnom djelu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana