Koncertom do novca za dom male Nikoline

M. L.
Koncertom do novca za dom male Nikoline

Kotor Varoš - Brojni izvođači krajiške muzike okupiće se u petak u restoranu “Stara bašta” nedaleko od Banjaluke, kako bi pjesmom i druženjem sakupili novac za nastavak izgradnje kuće za porodicu Jerosimović iz Jezerke kod Kotor Varoša.

Organizator humanitarne večeri, vlasnik Radio-stanice “Snaga Krajine” Milomir Dafunić, ističe da su učešće potvrdili brojni muzičari i da očekuje da će se u restoranu tražiti mjesto više.

- Naš narod je nebrojeno puta do sada pokazao humanost, pa vjerujem da će tako biti i ovaj put. Cijena ulaznice je pet maraka, a sav novac namijenjen je za nastavak izgradnje kuće za desetogodišnju Nikolinu Jerosimović i njene roditelje - rekao je Dafunić i dodao da su dobar dio građevinskog materijala obezbijedili, ali da je potreban majstor koji bi vodio radove. Svi koji žele pomoći da Nikolina što prije dobije topli dom mogu uplatiti novac na ime Milomir Dafunić, žiro-račun broj: 567-241-59004918-21 sa naznakom “uplata za Jerosimoviće” ili pozvati broj 066/971-687.

Jerosimovići preživljavaju u trošnoj baraci u jednoj prostoriji koja im je i spavaća i dnevna soba, ali i kuhinja, dok kupatilo ni nemaju. Osim kreveta napravljenog od dasaka, starog šporeta i kredenca, Jerosimovići nemaju ništa više, a kuću u kojoj su živjeli prije devet godina spalio je grom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana