Концертом до новца за дом мале Николине

М. Л.
Концертом до новца за дом мале Николине

Котор Варош - Бројни извођачи крајишке музике окупиће се у петак у ресторану “Стара башта” недалеко од Бањалуке, како би пјесмом и дружењем сакупили новац за наставак изградње куће за породицу Јеросимовић из Језерке код Котор Вароша.

Организатор хуманитарне вечери, власник Радио-станице “Снага Крајине” Миломир Дафунић, истиче да су учешће потврдили бројни музичари и да очекује да ће се у ресторану тражити мјесто више.

- Наш народ је небројено пута до сада показао хуманост, па вјерујем да ће тако бити и овај пут. Цијена улазнице је пет марака, а сав новац намијењен је за наставак изградње куће за десетогодишњу Николину Јеросимовић и њене родитеље - рекао је Дафунић и додао да су добар дио грађевинског материјала обезбиједили, али да је потребан мајстор који би водио радове. Сви који желе помоћи да Николина што прије добије топли дом могу уплатити новац на име Миломир Дафунић, жиро-рачун број: 567-241-59004918-21 са назнаком “уплата за Јеросимовиће” или позвати број 066/971-687.

Јеросимовићи преживљавају у трошној бараци у једној просторији која им је и спаваћа и дневна соба, али и кухиња, док купатило ни немају. Осим кревета направљеног од дасака, старог шпорета и креденца, Јеросимовићи немају ништа више, а кућу у којој су живјели прије девет година спалио је гром.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана