Коло српских сестара поклонило колаче народној кухињи

Срна
Коло српских сестара поклонило колаче народној кухињи

Добој - Чланице Кола српских сестара Добој данас су поводом божићних празника уручиле колаче корисницима Народне кухиње у том граду. Архијерејски намјесник добојски Мирко Николић рекао је новинарима да је пакете припремило свештенство управе добојских парохија и чланице Кола српских сестара, у складу са својим могућностима.

Он је подсјетио да су колаче и поклон пакете јуче уручили пацијентима у добојској болници “Свети апостол Лука”, корисницима Дома за старија лица “Преслица”, осуђеним и притвореним лицима у Казнено-поправном заводу, као и дјеци без адекватне родитељске заштите смјештеној у “Пријатељској кући”.

Предсједник добојског Кола срских сестара Љиљана Мишић подсјетила је на бројне хуманитарне акције овог удружења, између осталих и за помоћ дјеци на Косову.

Кувар у Народној кухињи Александра Павловић каже да ће помоћ много значити корисницима, којих тренутно на списку има 237.

Корисници кухиње кажу да су углавном задовољни храном.

“Мораш бити задовољан, има шта има”, рекао је Зоран Јакшић који по оброк из Народне куихиње долази након поплава из 2014.године.

Миленко Благојевић, који је током рата избјегао са подручја федералне општине Маглај, каже да је задовољан храном а да по оброк долази готово сваки дан.

Добојски Центар за социјални рад у новембру прошле године је издао картице за 194 корисника са правом на бесплатне оброке у Народној кухињи, што је више за једног корисника него у октобру, речено је Срни у овом центру.

У новембру је укупно подијељено 4.962 оброка, а у октобру 5.884 оброка.

У октобру су услуге Народне кухиње користила 193 корисника из 86 домаћинстава, док је у септембру је подијељено 4.985 оброка за 201 корисника из 89 домаћинстава.

У августу је подијељено 5.312 оброка за 202 корисника из 88 домаћинстава.

Народна кухиња почела је са радом у мају 2014. године као помоћ грађанима страдалим током поплава, а споразум о отварању потписали су Међународни фонд солидарности “Емаус” из општине Добој Исток, добојске вјерске заједнице и Градска управа Добоја.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана