Излетом на Виселац обиљежен Међународни дан планина

Срна
Излетом на Виселац обиљежен Међународни дан планина

Власеница - Планинарско еколошко друштво /ПЕД/ “Ацер” из Власеница обиљежило је данас Међународни дан планина излетом на Виселац, једним од најљепших планинских гребена планине Јавор.

Предсједник друштва Драган Илић рекао је Срни да је у походу учествовало око 60 планинара, свих генерација.

Он је додао да је стаза била дугачка око девет километара, а вријеме идеално за пјешачење.

“Пјешачили смо укупно око два и по часа, уз неколико одмора. Успут је било припремљено освјежење за све планинаре, тако да нико није осјетио посебан умор”, рекао је Илић.

Дугогодишњи члан друштва Пајсија Петровић рекао је Срни рекао да је циљ оваквих акција популаризација природних љепота општине Власеница и планинарења, те да се што више људи анимира за бављење овим корисним спортом.

“Имали смо јако лијепо вријеме, око нас лијепа природа, фина шетња и лијепо дружење”, рекао је Петровић.

Представике у походу на Виселац имали су и власнички бициклистички, атлетски и теквандо клуб, те Ловачко друштво “Бирач”, чији су чланови, за све учеснике, након завршетка похода, на градског тргу припремили чај и кувано вино.

Уприличен је и краткак програм посвећен Дану планина, који су припремили чланови географске секције власенички Средњошколдког центра “Милорад Влачић”.

ПЕД “Ацер” окупља око 40 сталних чланова, који у току једне године учествују у више од 40 планинарских похода у Власеници и региону.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана