Italijani obezbijedili stipendije za 80 đaka iz Rogatice

S. M.
Italijani obezbijedili stipendije za 80 đaka iz Rogatice

Rogatica - Predstavnici italijanske humanitarne organizacije “A.B.C. solidarieta e pace-ONLUS” uručili su stipendije za 80 đaka rogatičke Osnovne škole “Sveti Sava”.

Riječ je o učenicima iz socijalno ugroženih porodica, porodica sa četvoro i više djece, djece sa posebnim potrebama, djece bez jednog roditelja i djece samohranih majki, kojima ova organizacija više od 10 godina obezbjeđuje stipendiju, koja godišnje iznosi 240 evra.

Predstavnik te organizacije, čije je sjedište u Rimu, Jovanka Knežević, Srbijanka koja živi u Italiji, sav svoj život posvetila je humanitarnom radu, a ovaj put posjetila je djecu iz Srbije i Srpske.

S obzirom na to da se među djecom kojoj u školovanju pomažu dobri ljudi okupljeni u ovoj organizaciji i oko nje nalazi i znatan broj djece iz udruženja višečlanih porodica “Napredak” u Rogatici, predsjednik tog udruženja Siniša Perković upriličio je malu svečanost na kojoj je humanitarcima iz Italije uručena zahvalnica.

- Zahvalni smo za nesebičnu podršku i pomoć pri školovanju djece iz udruženja - rekao je Perković, istakavši da im ova podrška dobro dođe na početku svake školske godine.

Predstavnici “A.B.C. solidarieta e pace-ONLUS” posjetili su i Narodnu biblioteku “Vojislav Lubarda”, pri kojoj radi i Odjeljenje strane literature, među kojom je 5.000 knjiga na italijanskom jeziku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana