Istočno Sarajevo strateški dio Srpske

Srna
Istočno Sarajevo strateški dio Srpske

Istočno Sarajevo - Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović istakla je danas u Istočnom Novom Sarajevu da su ova lokalna zajednica i grad Istočno Sarajevo strateški važni za Republiku Srpsku.

“Vlada Republike Srpske je danas finansijski mnogo jača i njen budžet je mnogo stabiliniji u odnosu na neki prethodni period, tako da smo mogli da u posljednje dvije godine, iako to nikada nismo ni prestajali, investiramo u ovo područje i izdvojimo više sredstava, te da razmišljamo na strateški način”, rekla je Cvijanovićeva novinarima nakon sastanka sa načelnikom opštine Istočno Novo Sarajevo Ljubišom Ćosićem. 

Ona je naglasila da u grad Istočno Sarajevo i opštinu Istočno Novo Sarajevo ne treba ulagati da bi to bile spavaonice, već grad i opština puna sadržaja, koji žive svoj puni život. 

“Iz tog razloga i naši projekti se ne odnose samo na infrastrukturu, nego i na proširenje sadržaja poput izgradnje pozorišta i drugih kulturnih i sportskih institucija”, istakla je Cvijanovićeva. 

Prema njenim riječima, cilj Vlade Srpske jeste da građani Istočnog Sarajeva tu žive i provode svoje vrijeme, da ne moraju nigdje otići da bi ispunili neku od svojih želja ili potreba. 

“Druga važna dimnezija našeg rada jeste da smo se odlučili da privedemo kraju izgradnju bolnice u Istočnom Sarajevu, koja ima regionalnu važnost i karakter i samim tim je vrlo važna i za Republiku Srpsku i njen zdravstveni sistem u cjelini”, navela je Cvijanovićeva. 

Ona je najavila nove zajedničke projekte u ovom dijelu Republike Srpske, posebno na razvoju infrastrukture i zapošljavanju, naročito putem formiranja poslovne zone. 

“Činjenica da u ovoj opštini imate 10 miliona KM budžeta, a da je realizacija investicija u iznosu od 11 miliona KM - govori o pristupu same opštine, njenog načelnika i administracije, ali i Vlade Srpske da se dođe do takvog iznosa. Važno je da idemo dalje, znamo šta nam je raditi i očuvaćemo dostignuto, uz dalju nadogradnju, te izaći u susret građanima, jer mi u svakoj situaciji poštujemo čovjeka i njegove potrebe”, rekla je premijer Srpske. 

Ćosić je izjavio danas da Vlada Srpske pridaje veliku pažnju ovoj lokalnoj zajednici, na šta ukazuje i direktna podrška od sedam miliona KM u ovoj godini.

“Naš ovogodišnji budžet iznosi oko 10 miliona KM, ali kad imate podršku Vlade od sedam miliona KM, onda vam to jasno govori koliko pažnje i povjerenja Vlada Srpske i premijer Željka Cvijanović lično pridaju opštini Istočno Novo Sarajevo”, rekao je Ćosić nakon sastanka. 

On je istakao da je od ukupnog iznosa podrške Vlade Srpske od sedam miliona KM, po dva miliona KM izdvojeno za pozorište, sportsku dvoranu i trg posredstvom Vlade Srbije, dok su ostatak investicije u putnu infrastrukturu. 

Ćosić kaže da ga raduje što je Cvijanovićeva prepoznala da je opština Istočno Novo Sarajevo strateški važna, kako za Srpsku, tako i za grad Istočno Sarajevo. 

“Kapitalni projekti koje smo kandidovali prema Vladi Srpske su u funkciji potreba naših građana, jer želimo da ova opština i ovaj grad budu dostojno mjesto njihovog življenja”, poručio je Ćosić. 

Načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo naglašava da bi bez nesebične podrške Vlade Republike Srpske građani ove lokalne zajednice ostali uskraćeni za mnoge stvari. 

“U ime opštinske uprave i svih građana želim da kažem da je gospođa Cvijanović, predsjednik Vlade Republike Srpske koji je najviše pomogao opštini Istočno Novo Sarajevo”, rekao je Ćosić. 

Načelnik opštine Istočnog Novog Sarajeva uručio je danas Cvijanovićevoj najveće opštinsko priznanje - Povelju Istočnog Novog Sarajevu, na čemu je ona izrazila veliku zahvalnost, naglasivši da je to najbolja potvrda za predan i zajednički rad sa lokalnim zajednicima u Srpskoj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana