Istočna Ilidža: Za petnaestak dana javni poziv za izgradnju kružnog toka na Kuli

Srna
Istočna Ilidža: Za petnaestak dana javni poziv za izgradnju kružnog toka na Kuli

Istočno Sarajevo - Opština Istočna Ilidža privodi kraju fazu usaglašavanja projektnog zadatka za izgradnju kružnog toka na ukrštanju magistralnog i regionalnog puta na raskrsnici Kula, vrijednosti od 500.000 KM, izjavio je Srni načelnik ove lokalne zajednice Marinko Božović.

“Nadamo se da će to biti u narednih petnaestak dana i da će se usaglasiti interesi svih - Opštine, Javnog preduzeća žPutevi Republike Srpskež, kao i privrednika koji se nalaze neposredno uz samu kružnu raskrsnicu, kojima je u interesu da imaju jedan izlaz sa kružnog toka kako im ne bi bio ugrožen posao”, rekao je Božović.


On je istakao da će tek po okončanju usaglašavanja projektnog zadatka i dobijanja njegove konačne verzije, investitor, odnosno “Putevi Republike Srpske” moći da raspišu javni poziv.

On je napomenuo da je opština Istočna Ilidža ušla u posao eksproprijacije zemljišta, te da je ostao mali dio zemljišta koji je potrebno otkupiti.

Božović je sa direktorom Javnog preduzeća “Putevi Republike Srpske” Nenadom Nešićem 18. jula potpisao sporazum o izgradnji kružnog toka na ukrštanju magistralnog i regionalnog puta na raskrsnici Kula.

Nešić je tom prilikom istakao da je planom poslovanja za ovu godinu predviđena izgradnja kružne raskrsnice na ukrštanju magistralnog puta i regionalnog puta /Ulica vojvode Radomira Putnika i Ravnogorska ulica/, te da će svi radovi biti finansirani iz vlastitih sredstava.

Direktor “Puteva Republike Srpske” je napomenuo da, će ukoliko se sve bude odvijalo po planu, sredinom septembra biti izabran najpovoljniji ponuđač za izvođenje radova, nakon čega će krenuti radovi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana