Индијски амбасадор са званичницима Милића, Власенице и Сребренице

Срна
Индијски амбасадор са званичницима Милића, Власенице и Сребренице

Милићи - Амбасадор Индије у БиХ Раул Чабра посјетио у суботу општину Милићи, гдје је разговарао са званичницима општина Милићи, Власеница и Сребреница, као и народним послаником из Милића Радованом Вишковићем.

Индијског званичника поздравио је начелник општине Момир Лазаревић, који је истакао да је Индија четврта економија свијета и да својим инвестицијама може дати снажну подршку економском разгоју региона.


"Општина може понудити свим заинтересованим инвеститорима без накнаде све што је у нашој надлежности, с циљем да запослимо што већи број грађана. Овдје смо позвали и представнике општина Власеница и Сребреница, јер сматрамо да веће пројекте не можемо реализовати сами већ заједно са комшијама", рекао је Лазаревић новинарима.

Народни посланик у парламенту Републиике Српске Радован Вишковић рекао је новинарима да је индијском амбасадору представио потенцијале које ова регија има, од шума, руде, воде, хидропотенцијала, до пољопривреде.

"Ви знате да је регија Бирач међу значајнијим произвођачима малине, купине и јагоде, па смо и то презентовали његовој екселенцији да би се можда овдје појавио неки инвеститор из Индије, који би градио хладњаче и сутра те производе пласирао и на индијско тржиште", рекао је Вишковић.

Вишковић је подјетио да Компанија "Боксит", као носилац развоја општине и регије, већ има своје пословно представништво у Кини и да је овлаштени представник и дистрибутер значајних кинеских компанија на овим просторима.

"Ако је једна велика Кина препознала Компанију жБокситж, Милиће и ову регију да с нама ради онда не видим проблем да не можемо такву или сличну сарадњу остварити и са Индијом", рекао је Вишковић.

Амбасадор Индије у БиХ Раул Чабра рекао је новинарима да је са домаћинима разговарао о свим аспектима могуће сарадње између овог региона и Индије.

"Искористио бих ову прилику да вас позовем на форум Индија-Европа, који ће бити одржан почетком марта у Делхију и представљаће сјајну прилику да повећате могућности сарадње ваших инвеститора са нашим инвеститорима", рекао је Чабра.

Чабра је у Милићима боравио поводом обиљежавања 15 година рада Омладинског центра Милићи, а у Дому рудара у овом мјесту одржано је било вече индијске културе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана