Igraonice osvojile rogatičke mališane

S. M.
Igraonice osvojile rogatičke mališane

Rogatica - Dvije igraonice otvorene su u Udruženju za pomoć djeci i omladini sa posebnim potrebama “Rastimo srećno” u Rogatici, u okviru manifestacija posvećenih predstojećoj krsnoj slavi opštine Preobraženju Gospodnjem.

Riječ je o unutrašnjoj i vanjskoj igraonici, a namijenjene su svoj djeci iz Rogatice.

Članarina za igraonice je simbolična, 10 maraka mjesečno za jedno dijete, dok će drugo dijete iz iste porodice plaćati pet, a treće će biti oslobođeno plaćanja.

- Od članarine su oslobođena i sva djeca ometena u razvoju - rekao je predsjednik udruženja “Rastimo srećno” Mile Ćebić. Da je članarina simbolična, dodaje on, govori i činjenica da se više od 50 mališana učlanilo i prije otvaranja. Unutrašnja igraonica opremljena je toboganom, ljuljaškama i pratećom opremom i za njenu opremu utrošeno je oko 4.000 maraka koje su obezbijedili Ministarstvo porodice, omladine  i sporta RS, opština i grupa privatnih preduzetnika. Vanjska igraonica ima dva tobogana sa dvije spojene kule i stepenicama. Tu su i četiri ljuljaške i ostala oprema, vrijedna 6.500 maraka, koje su obezbijedili Mladi socijaldemokrati RS i Rogatice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana