Хуманост Фочака олакшава живот непокретном суграђанину

Р. Ђ.
Хуманост Фочака олакшава живот непокретном суграђанину

Фоча - Добротворној акцији за помоћ тридесетосмогодишњем Фочаку Александру Милутиновићу, који је двије деценије непокретан и без способности говора, одазвао се велики број суграђана, захваљујући којима би овај младић коначно требало да добије ортопедско помагало, које ће му олакшати живот, али и његовој мајци Миланки, која се свакодневно брине о сину.

Фочаци су своју хуманост још једном потврдили на вечери под називом "За једну посебну мајку", коју је организовао Центар за социјални рад у сарадњи са основним и средњим школама и културно-умјетничким друштвом Фоча.

Пажљив и топао осмомартовски поклон за Александрову мајку Миланку велико је изненађење.

- Хвала свима од срца, мислила сам да никада ово нећу доживјети. Навикла сам се да се борим сама, не тражим помоћ чак ни од породице, да их не бих оптеретила, јер свако треба да има свој живот, а ја сам свој посветила Александру - испричала је Милутиновићева.

Њен син Александар непокретан је од 18. године, када је несрећним случајем тешко рањен у главу. Његови родитељи не смију више да користе стајалицу-дубак, јер је отежао, па би могло доћи до кривљења кичме, а очева минимална пензија и још мања социјална примања нису довољни да би набавили сто за вертикализацију.

У Центру за социјални рад објашњавају да ће ново ортопедско помагало бити од огромне помоћи Александру.

- Коначно ће му омогућити стављање у усправан положај, јер он то не може, а стални лежећи положај му онемогућава гутање, што би могло да буде фатално за њега. Планирали смо да му набавимо и респиратор - рекла је директорица Центра за социјални рад Снежана Голијанин.

За набавку ортопедског помагала и респиратора, који коштају близу 6.000 марака, од продаје улазница и добровољних прилога, прикупљено је око 2.000 марака.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана