Хуманитарци граде нове куће у Рогатици

Сретен Митровић
Хуманитарци граде нове куће у Рогатици

Рогатица - Захваљујући добрим људима у Рогатици и хуманитарним акцијама које су организовали, у току је изградња двије куће за особе које живе у лошим стамбеним условима.

Нови дом добиће Драган Симсија у селу Пашић Кула, а ријеч је о човјеку који живи сам у кући старој више од седам деценија, на којој је оронула фасада, столарија сагњила, а кров шупаљ као решето.

Идеја да се Симсији, демобилисаном борцу прве категорије, изгради нова кућа дошла је прије нешто више од два мјесеца од његових сабораца, комшија и пријатеља.

- Акцију је подржао начелник Рогатице Милорад Јагодић, те поједини приватни предузетници и други људи добре воље, тако да кућа расте из дана у дан - прича одборник СНСД-а у Скупштини општине Мишо Соколовић.

Истиче да је прошле седмице добровољним акцијама саливен темељ, обављено зидање, шаловање и излијевање церклаша. У свакој од тих акција, прича Соколовић, учествовало је по десетак људи.

- Тако ће бити и код преосталог дијела радова. Већ идуће седмице слиједи припремање и постављање греда, дизање крова, покривање и остали радови како би Симсија могао да усели прије првог снијега - рекао је Соколовић.

Не скривајући радост на лицу, Симсија је рекао да је неизмјерно захвалан свим људима који су допринијели да он добије кров над главом.

- Посебну захвалност дугујем начелнику општине јер је најзаслужнији што ћу први пут у животу имати прилику да се окупам у својој кући - додао је Симсија.

Упоредо са радовима у Пашић Кули, гради се у селу Закомо. Тамо људи добре воље праве кућу солидарности браћи Бојану и Слободану Паунић, који су до сада са мајком Зорицом живјели у једној просторији објекта који је био потпуно неуслован за становање и личио на шупу за складиштење дрва. Највише новца за изградњу и ове куће обезбијеђено је из буџета општине, а ових дана градилиште је посјетио и начелник.

- На позив за помоћ у новцу и радним акцијама одазвао се неколико привредника из Рогатице, већи број Закомљана и осталих становника мјесне заједнице Гучево, било да живе овдје или негдје изван општине - рекла је предсједница Мјесне заједнице Гучево Слађана Ујић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана