Хуманисти остварују Александров сан

А.Ј.Р.
Хуманисти остварују Александров сан

Петрово - Александар (9) и његова мајка Анђелка (47) Грујичић из села Какмуж код Петрова који годинама живе у трошној кући без струје и воде ускоро би могли досањати свој сан и уселити у нови дом захваљујући хуманитарној акцији и новцу који стиже са свих страна.

Рођак ове храбре жене Мишо Петровић крајем прошле године покренуо је акцију за градњу куће, а убрзо су идеју подржале бројне хуманитарне организације, као и начелник општине Петрово Озрен Петковић.

- Кућица у којој живе је препуна мишева, врата се не могу затворити, струје и воде нема. Планирали смо им направити кућу, али на крају смо договорили да је брже да је купимо, у вриједности од 20.000 до 30.000 КМ - рекао је Петровић.

Истакао је да новац пристиже са разних страна, како из РС, тако и из иностранства.

- Било је уплата чак и из САД-а. Имамо обећање да ће акција бити покренута у неколико европских земаља тако да ускоро очекујемо још новца како би што прије купили кућу, коју већ тражимо - рекао је Петровић.

Портпаролка општине Петрово и координатор инцијативног одбора ове хуманитарне акције Слађана Лазаревић истиче да су ангажовани и бројни активисти који прикупљају новац од врата до врата. 

- Контактирали смо и бројне привреднике с апелом за помоћ, а отворен је и жиро рачун. Надамо се да ће ова породица у рекордном року добити пристојан дом - рекла је Лазаревићева и додала да ће општина из буџета издвојити одређена средстава.

Анђелка каже да су их протеклих дана обишли многи хумани људи и донијели храну, обућу и одјећу за Александра.

- Било је и новчаних помоћи и надам се да ће нам добри људи помоћи да купимо кућу, како би моје дијете имало пристојан живот - рекла је Грујичићева.

До сада је током хуманитарне акције за Грујичиће прикупљено више од 7.000 КМ.

Сви који желе помоћи куповину куће новац могу уплатити на  жиро рачун НЛБ банке Петрово на број 5620053000002088 на име Анђелка (Никола) Грујичић, Какмуж Волујак бб, 74317 Петрово, а за уплате из иностранства ИБАН БА395620058144022183 РАЗББА22.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана